Změna velikosti písma

Drobečková navigace

Úvod > Život v obci > Aktuality, hlášení, oznámení a zprávy z obce > Aktuality > Aktuality archiv > Charitní pečovatelská služba ve Velké Bystřici a okolních obcích

Charitní pečovatelská služba ve Velké Bystřici a okolních obcích



Datum konání:
30.11.2011

Charitní pečovatelská služba ve Velké Bystřici a okolních obcích
Už to budou dva roky, co zahájila svoji činnost Charitní pečovatelská služba, která má své zázemí na faře ve Velká Bystřice, kde se nachází zázemí pro pracovníky v rekonstruovaných prostorách fary na Křížkovského ulici 38. Odtud vyráží do terénu pečovatelky či koordinátorka a zajišťují péči o klienty ve Velké Bystřici, Samotiškách, Svésedlicích, Přáslavicích, Bystrovanech, Bukovanech, Mrsklesích, Hlubočkách, Dolanech, Bělkovicích, Toveři a v Daskabátu.

Naše služba nabízí pomocnou ruku i srdce zejména seniorům, ale i ostatním dospělým lidem se zdravotním postižením, kteří vzhledem ke svému věku, nemoci či postižení potřebují pomoc jiné osoby, tak, aby mohli důstojně žít ve svém domácím prostředí. Dále se snaží zachovávat jejich sociální vazby, podporovat jejich běžný způsob života a dodávat psychickou či duchovní podporu v jejich aktuální životní situaci.

Největší zájem ze strany uživatelů a jejich rodinných příslušníků je o pomoc při osobní hygieně, přípravě a podávání stravy, úklidu domácnosti a o různé pochůzky např. vyzvedávání léků.
Nově zjišťujeme, zda by naši klienti měli zájem využívat služeb dobrovolníků Charity. Tyto služby jsou bezplatné a jedná se např. o předčítání, společenské hry, vycházky, atd..
Nabízíme také základní sociální poradenství: informace o kompenzačních pomůckách a o úpravách bytových podmínek pro tělesně handicapované; poradenství pro dospělé, kteří se vzhledem ke své nemoci ocitli v situaci, se kterou si neví rady a potřebovali by získat informace, jaké jsou možnosti pomoci; poradenství, které se týká zdravotního postižení vyžadujícího odbornou péči a následné nasměrování k organizacím, které ji zajišťují.
Pro potřeby uživatelů jsme k dispozici v pracovní dny od 7:00 do 15:30 hodin. Mimo tuto dobu jsou jednotlivé pečovatelské návštěvy poskytovány po vzájemné dohodě, nejpozději však do 20:00 hodin. O víkendu a ve státní svátky je služba poskytována taktéž po vzájemné dohodě, maximální doba návštěvy může být 1,5 hodiny.

Naším cílem je především poskytování kvalitní péče, tak, aby byli uživatelé spokojeni a mohli zůstat co nejdéle ve své domácnosti, v kruhu své rodiny, v prostředí, na které jsou zvyklí.

Kontaktní osobou pro podání podrobnějších informací o pečovatelské službě a pro její zavedení je koordinátorka a sociální pracovnice Mgr. Alena Pírková, tel. 734 435 073.
Více informací můžete najít na www.olomouc.charita.cz/socialni-sluzby-STH